TEL. +4 0255-530308 FAX. +4 0255-530576Str. Republicii, nr.109, cod: 325700, Oţelu-Roşu, Caraş-Severin

Notă de informare privind protecția datelor cu caracter personal

Notă de informare privind protecția datelor cu caracter personal

 

În cursul procesului de furnizare a serviciilor medicale, Spitalul Orasenesc Otelu-Rosu colecteaza date cu caracter personal aparţinând pacienţilor, aparţinătorilor, angajatiilor si medicilor .

Această notă de informare privind protecţia datelor cu caracter personal este redactată în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.

Astfel, spitalul nostru în calitate de operator de date, colectează şi prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal:

· în cazul pacienţilor: în scopul îndeplinirii atribuţiilor legale ce le revin conform legii, respectiv în scopuri de stabilire a diagnosticelor medicale, de administrare a unor îngrijiri sau tratamente medicale pentru persoana vizată ori de gestionare a serviciilor de sănătate care acţionează în interesul persoanei vizate;

· în cazul angajaţilor: în scopul îndeplinirii obligaţiilor legale aferente contractelor de muncă;

· în cazul medicilor: în scopul îndeplinirii obligaţiilor legale aferente contractelor de muncă şi de gestionare a serviciilor de sănătate.

 

Furnizarea datelor pe care vi le solicităm este necesară pentru îndeplinirea scopurilor menţionate mai sus, iar refuzul furnizării acestor date poate duce la dificultăţi in furnizarea serviciilor medicale.

Datele personale sunt transmise către : Ministerul Sănătăţii, Casa de Asigurări de Sănătate, Direcţia de Sănătate Publică, Şcoala Naţională de Sănătate Publică, ANAF,REVISAL ,etc.

Transmiterea acestor date se face cu respectarea prevederilor legale privitoare la protecţia datelor personale, iar datele personale pot fi păstrate în scopuri statistice, ştiinţifice.

Datele personale pot fi colectate şi prelucrate atât prin utilizarea suportului de hârtie cât şi utilizand aplicaţii informatice.

Conform prevederilor legale aplicabile, beneficiaţi de: dreptul la informare,dreptul de acces, dreptul la rectificare, dreptul la ştergerea datelor, dreptul la restricţionarea prelucrării,dreptul la opoziție, dreptul de a nu fi supuse unei decizii automate.

Totodată dvs. aveţi dreptul de a va retrage consimţământul în orice moment în formă scrisă, adresată Spitalului Orasenesc OteluRosu

Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa responsabilului de protecţia datelor din cadrul spitalului, Ec. MURARIU MARIUS DAMASCHIN cu o cerere scrisă, datată şi semnată la adresa de e-mail: protdatspotelurosu@gmail.com sau la urmatoarea adresa postala :

Strada: Republicii nr. 109
Localitatea: Otelu Rosu
Judetul: Caras – Severin
Nr. Telefon: 0255/530308

Despre Spital

Activitatea medicală organizată ca unitate spitalicească a început în anul 1860.

Actualmente, Spitalul Orăşenesc Oţelu-Roşu deserveşte o populaţie de aproximativ 11.000 de locuitori, cu un număr de 108 paturi.

Contact

Str. Republicii, nr.109, cod: 325700, Oţelu-Roşu, Caraş-Severin

TEL. +4 0255-530308

FAX. +4 0255-530576